Tulostuksen ABC: Kuinka huollat tulostimesi ja säästät luontoa, rahaa ja aikaa

Tulostuksen ABC: Kuinka huollat tulostimesi ja säästät luontoa, rahaa ja aikaa

Pienetkin teot voivat merkitä paljon ympäristöllemme. Tehdäksemme tulostamisesta kestävämpää, tässä muutamia yksinkertaisia mutta tehokkaita vinkkejä, jotka voivat auttaa sekä säästämään resursseja että pidentämään tulostinkasettien ja itse laitteen ikää.

1. Valitse uudelleenrakennetut kasetit: Ne eivät ainoastaan ole kukkarolle ystävällisiä, vaan myös ympäristölle. Uudelleenrakennettujen kasettien suosiminen vähentää jätettä ja säästää luonnonvaroja. Useimmat Longlife kasetit myös kestävät huomattavasti pidempään kuin alkuperäisten valmistajien kasetit.

HUOM! Uudelleenrakennetut kasetit vastaavat laadultaan alkuperäisiä toisin kuin täyttökasetit 😉

2. Tuplaa tehokkuus tulostamalla kaksipuoleisesti: Kaksipuoleinen tulostus vähentää paperin kulutusta merkittävästi. Se on pieni muutos, jolla on suuri vaikutus. Useimmat tulostimet tulostavat kaksipuoleisesti. Löydät laitteen asetuksista ohjeet.

3. Hyödynnä ekotilaa: Monet nykyaikaiset tulostimet tarjoavat säästötilan, joka vähentää musteen tai tonerin käyttöä. Tämä luonnollisesti vähentää tarvetta ostaa uusia. 

4. Mustesuihkutulostimissa on erityisen tärkeää huoltaa tulostinta tasaisin välein, jotta muste ei kuivu ja tuki esim. musteen poistokanavia. Jos tulostinta ei käytetä viikkoon tai pidempään esimerkiksi kesä-/talviloman tai työmatkan aikana, ennen virran katkaisua on suositeltavaa ajaa puhdistustoiminto. Tällöin suutinpinnalle  ja hukkamusteen poistokanaviin ei jää mustetta kuivumaan. Näin varmistat että kun laitat koneen taas käyttöön, tulostin ei ole "jumissa". 

Näillä muutamilla vinkeille selviät jo pitkälle. Jokainen askel kohti kestävämpää tulostusta on askel kohti vihreämpää huomista.👍

 

Takaisin blogiin